Operation Dagsværk

Podcastserie: Jeg tør godt tage ansvar 2:3. Somaliland og Danmark 68.

May 3, 2019

Dette er den anden episode i Operation Dagsværks serie "Jeg tør godt tage ansvar". I denne serie rejser I lyttere med Operation Dagsværk ned og besøger Dagsværks projektlande Kenya, Somaliland og Dhaka. I denne serie kommer vi til at følge seje aktivister og de problemstillinger, de møder i hverdagen, samt hvordan disse aktiviteter, kan ses i helhed i forhold til FN's Verdensmål.

I denne podcast følger vi Amun, når hun melder sig ind i Dhalad, Somalilands studenterbevægelse. I denne podcast får vi et indblik i, hvordan det er at være ung kvinde i Somliland og hvilke tanker og følelser Amun har, da hun første gang deltager i Dhalad - og hvordan denne organisation giver hende selvtillid til tage ansvar for hendes egen uddannelse. De følelser og tanker Amun får i Dhalad bliver sammenlignet med en kvindes oplevelser i den danske studenterbevægelse i Danmark i 1968. 

Denne podcast har fokus på Verdensmål 4, 5 og 16. Verdensmål 4: kvalitetsuddannelse, kan ses igennem Dhalads kamp om bedre uddannelsesforhold i Somaliland. Verdensmål 5: Dhalad har fokus på empowerment af kvinder, idet Dhalad har lige mange mænd og kvinder repræsenteret i bevægelsen. Verdensmål 16: Fred, retfærdighed og stærke institutioner kan ses igennem, at unge prøver at styrke uddannelseinstitutioner og få mere indflydelse i samfundet.  

 

Serien er optaget, tilrettelagt, redigeret og fortalt af Katrine Riishøj og Gry Alstrøm.

Serien er redigeret af Ole Fugl Høgh.

Serien er støttet af: 

  pasted_image_0.png    

  pasted_image_0_1_.png

 

pasted_image_0_2_.png

Dette oplæg samt podcast er produceret med økonomisk støtte fra den Europæiske Union. Afsenderen af oplæg samt podcast er alene ansvarlig for indholdet. Det afspejler på ingen måde EU’s holdning.  

pasted_image_0_3_.png

Med støtte fra Udenrigsministeriets Oplysningspulje.

Podbean App

Play this podcast on Podbean App